A hétvégén Orbán Viktor hazaárulózta le a baloldali magyar embereket: értelmetlen fejtegetésében azt hangoztatta, hogy a baloldaliak gyűlölik a magyarokat, ma pedig Kövér házelnök közölte axiómaként, hogy a baloldaliak genetikailag gonoszak vagy alávalóak (nem pontosan érthető, mire gondol a házelnök amikor a 20-as, 30-as évek népszerű antiszemita toposzát éleszti újra).

20120330-orban-viktor-gyermekei-tarsasagaban-koccint.jpg

Lehetne most dühödt publicisztikát írni arról, hogy mennyire borzasztó a gyűlöletbeszéd, és hogy mennyire elfogadhatatlan, hogy ezek az urak a magyar nép tagjait gyűlöletre hergelik, de felesleges, mert valójában csak szánni tudom őket, a mérhetetlen frusztráltságért és a terhelt múltjukért, amit hatalomszerzéssel próbáltak kezelni. Láthatóan sikertelenül.

A probléma persze az, hogy ezek az emberek az ország vezetői, és nem csak a Fideszé. Ugyanis ebben az országban, bárki bármit mond, élnek és élni fognak baloldaliak, sőt melegek, zsidók, cigányok, rokkantak, szegények, rosszul keresők, és átmenetileg menekültek is. És bármily meglepő is, ebben az országban élnek Kövér Lászlók, Orbán Viktorok, fideszesek, jobbikosok, szélsőjobbosok is... és bizony velük is együtt kell élni.

Így megy ez, és hiába próbálja bárki elhitetni magával – felvéve a fekete lencséjű szemüvegét, hogy semmiképp ne lásson ki –, hogy a többiek nem is itt élnek, nem is emberek, nem is magyarok, attól még bizony azok lesznek, és azok maradnak. Márpedig, ha ők is magyarok és emberek, és mi direkt kellemetlenséget okozunk nekik, megbélyegezzük őket, rossz körülményeket biztosítunk nekik (akár csak mentálisan is), vagy azon dolgozunk, hogy rosszul érezzék magukat ebben az országban, akkor nekünk is szarabb lesz. Hiszen ők jönnek szembe az utcán vagy a boltban, ők dolgoznak az iskolában, ahova a gyerekeinket járatjuk, az ő gyerekeik ülnek a mieink mellett a padban, és ők ülnek a BKV-n, vagy vezetik épp a taxit. De ott vannak a vonaton és a sarki zöldségesnél is.

Találkozni fogunk velük, és az arcunkba kapjuk vissza  frusztrációnkat, amit rájuk öntünk. Nincs mese.

Persze a politikai vitákra szükség van, ha lopnak a politikusok, fel kell tárni, ha rosszul működtetik a rendszereket, le kell írni, ha gyűlöletet keltenek, szembesíteni kell őket. De a hazaárulózás, a genetikai hulladékozás, a másik fél emberi mivoltának megkérdőjelezése, vagy értéktelennek való kinevezése csak és kizárólag arra jó, hogy nekünk is rossz legyen. És ha ez kormányzati részről zajlik, milliárdos kampányokkal, órási médiaeléréssel, ha ennek célja pont az emberek hergelése arra, hogy ők is ezt tegyék, akkor még rosszabb lesz mindenkinek.

Úgyhogy nem pici probléma az, ha az ország harmadik számú közméltósága, és a miniszterelnöke ilyeneket mond az ország másik feléről. Ugyanis ettől csak minden érintett félnek szarabb lesz. Jobb senkinek sem.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!